الثلاثاء، 9 أبريل 2013

26- الجمبرى الجامبو المشوى

من مطبخى :

         

                   26- الجمبرى الجامبو المشوى :



المقادير :

كيلو جمبرى حجم كبير .

 بصلة كبيرة مبشورة . 

عصير 2 طماطم . 

 نصف فنجان صغير من عصير ليمون . 

مل و فلفل  . 

كمون و شطة .

4 ملاعق كبيرة زيت زيتون . 



الطريقة :

يغسل الجمبرى جيدا و ينظف ظهره جيدا 

بعد فتحه و يوضع فى مصفة حتى نجهز 

التتبيلة .

يخلط البصل المبشور مع عصير الطماطم و عصير الليمون و يتبل الخليط بالملح , 

الفلفل , الكمون و الشطة و يخلط جيدا ثم يضاف 

الجمبرى المغسول و يقلب جيدا فى خلطة التتبيل ثم يضاف الزيت و يقلب مرة اخرى

 ثم يترك فى الثلاجة لليوم التالى .

هناك طريقتين للشوى اما وضع الجمبرى فى اسياخ او رصه على صينية بعد وضعها 

على نار عالية جدا واحدة واحدة و يترك لمدة دقيقتين ثم يقلب  و يترك دقيقتين

ثم يزج فى فرن ساخن لمدة 7 دقائق و يقدم مع الطحينة او الارز او الليمون و بالهنا .








ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق