237- كفتة ارز :
من مطبخى :
237- كفتة ارز :
المقادير :
كيلو لحم مفروم احمر .
نصف كيلو ارز مطحون
او 3 كوب ارز .
3 بصلة كبيرة حمراء .
13 فص ثوم كبير لو بتحبى
الثوم كتير او ملعقة كبيرة
ممسوحة .
2 كوب بقدونس مفرى .
2 كوب شبت مفرى .
ملح و فلفل .
زيت نباتى للقلى .
الطريقة :
يغسل الارز قبلها بيوم و يترك فى مصفاة حتى ينشف تماما ...
ثم يطحن او يدق فى الهون حتى يصبح ناعما ( ممكن دقيق الارز ) .
يضاف الارز الى اللحم و باقى المقادير و يطحن فى الكبة جيدا .
تشكل نصف الكفتة على شكل كور صغيرة و النصف الاخر
على شكل اصابع رفيعة ( اثناء التشكيل تبلل اليد بالماء
الخفيف ) ثم تحمر فى زيت
متوسط الحرارة على نار متوسطة و تقلب
حتى تحمرمن كل الجوانب و تنشل على ورق
مطبخ ثم ترص فى طبق التقديم و
تقدم ساخنة مع سلطة و بالهنا .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق