الاثنين، 1 ديسمبر 2014

237- كفتة ارز :

من مطبخى :


                                237- كفتة ارز :


المقادير :


كيلو لحم مفروم احمر .

نصف كيلو ارز مطحون 

او 3 كوب ارز .

3 بصلة  كبيرة حمراء .

 13 فص ثوم كبير لو بتحبى

 الثوم كتير او ملعقة كبيرة

 ممسوحة .

2 كوب بقدونس مفرى .

2 كوب  شبت مفرى .

ملح و فلفل .

زيت نباتى للقلى .


الطريقة :

يغسل الارز قبلها بيوم و يترك فى مصفاة حتى ينشف تماما ... 

ثم يطحن او يدق فى الهون حتى يصبح ناعما  ( ممكن دقيق الارز ) .

يضاف الارز الى اللحم و باقى المقادير و يطحن فى الكبة جيدا .

تشكل نصف الكفتة على شكل كور صغيرة و النصف الاخر

على شكل اصابع رفيعة  ( اثناء التشكيل تبلل اليد بالماء 

الخفيف ) ثم تحمر فى زيت

 متوسط الحرارة على نار متوسطة و تقلب 

حتى تحمرمن كل الجوانب و تنشل على ورق 

مطبخ ثم ترص فى طبق التقديم و 

تقدم ساخنة مع سلطة و بالهنا . 



ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق