1079 - سيراتشا صوص :
من مطبخى :
1079 - سيراتشا صوص :
المقادير :
ربع كيلو فلفل هالوبينو اخضر .
ربع كيلو فلفل هالوبينو احمر .
2 فلفل رومى احمر حلو .
4 فصوص ثوم متوسطة
الحجم .
ربع كوب سكر بنى .
ربع كوب سكر ابيض .
2 ملعقة صغيرة ملح .
نصف كوب خل ابيض .
نصف ملعقة صغيرة من الجيلاتين البودرة .
الطريقة :
يقطع الهالوبينو الاحمر و الاخضر و يوضع فى محضرة
الطعام ( الفودبروسيسور ) ثم يضاف
اليه الفلفل الرومى الحلو بعد
تقطيعه، السكر البنى ، السكر الابيض،
الثوم و الملح و يضرب
ضرب خشن لمدة دقيقتين ثم يوضع فى
برطان او علبة ثلاجة
و يزج فى الثلاجة لمدة يومين .
يضاف الخل الابيض الى خليط الفلفل و يضرب بالخلاط و
يصفى الصوص بمصفاه سلك ( التصفية اختيارى )
ثم يضرب فى الخلاط
مرة اخرى بعد اضافة الجيلاتين لمدة دقيقة حتى ياخذ الصوص قواما سميك
قليلا و يصبح جاهز للاكل مع الدجاج او اللحم الشوى و بالهنا .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق