السبت، 2 يونيو 2018

1079 - سيراتشا صوص :

من مطبخى :


                               1079 - سيراتشا صوص :


المقادير :

ربع كيلو فلفل هالوبينو اخضر .

ربع كيلو فلفل هالوبينو احمر .

2 فلفل رومى احمر حلو .

4 فصوص ثوم متوسطة 

الحجم .

ربع كوب سكر بنى .

ربع كوب سكر ابيض .

2 ملعقة صغيرة ملح .

نصف كوب خل ابيض .

نصف ملعقة صغيرة من الجيلاتين البودرة .

الطريقة :

يقطع الهالوبينو الاحمر و الاخضر و يوضع فى محضرة

 الطعام ( الفودبروسيسور ) ثم يضاف 

اليه الفلفل الرومى الحلو بعد

 تقطيعه،  السكر البنى ، السكر الابيض،

 الثوم و الملح و يضرب

 ضرب خشن لمدة دقيقتين ثم يوضع فى 

برطان او علبة ثلاجة 

و يزج فى الثلاجة لمدة يومين . 

يضاف الخل الابيض الى خليط الفلفل و يضرب بالخلاط و 

يصفى الصوص بمصفاه سلك  ( التصفية اختيارى ) 

ثم يضرب فى الخلاط

 مرة اخرى بعد اضافة الجيلاتين لمدة دقيقة حتى ياخذ الصوص قواما سميك 

قليلا و يصبح جاهز للاكل مع الدجاج او اللحم الشوى و بالهنا .


ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق