الخميس، 13 يوليو 2017

801 - عجة نرمو :

من مطبخى :


                            801 - عجة نرمو :


المقادير :

3 بيض .

3 ملاعق كبيرة عجينة طعمية .

بصلة صغيرة مقطعة مكعبات .

1 طماطم مقطعة مكعبات 

صغيرة .

نصف ملعقة صغيرة كزبرة 

ناشفة .

ملح و فلفل .

فلفل اخضر حار مقطع صغيرا .

2 ملعقة كبيرة  زيت زيتون .


الطريقة :

يوضع البيض فى بولة و يضرب جيدا بالشوكة .

تضاف عجينة الطعمية اللى البيض المخفوق و تقلب جيدا .

ثم يتبل الخليط بالملح , الفلفل و الكزبرة الناشفة و يقلب جيدا .

تضاف مكعبات البصل , الطماطم و الفلفل الاخضر المقطع الى خليط الطعمية

 و البيض و يقلب جيدا .

فى طاسة غير قابلة للزق 

يوضع ملعقة زيت زيتون و 

يضاف خليط العجة 

و تترك على نار اقل من 

المتوسطة لمدة 3 دقائق ثم 

توضع فى طبق 

و يوضع على وجها ملعقة زيت و ترجع مرة اخرى للطاسة على

 الناحية الاخرى ( ممكن عدم القلب و تزج فى فرن ساخن تحت الشواية )

 لمدة دقيقتين او حتى تنضج تماما .

تقطع العجة و توضع فى طبق تقديم و تقدم ساخنة مع الخبز و بالهنا .

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق