119- الطعمية
من مطبخى :
119- الطعمية :
المقادير :
1/2 كيلو فول مدشوش .
2 بصل احمر متوسط الحجم .
ملعقة كبيرة ثوم مفرى .
ملح , كمون و شطة
حسب الرغبة .
2 ملاعق كبيرة كزبرة
ناشفة صحيحة.
2 ملعقة كبيرة كزبرة ناشفة مطحونة .
حزمة و نصف بقدونس .
حزمة و نصف شبت .
بيضة .
2 ملعقة كبيرة سمسم .
زيت للقلى .
اقل من 1/4 ملعقة صغيرة بيكربونات .
الطريقة :
يغسل الفول و ينقع فى ماء بارد لمدة يومين مع تغير الماء كل 8 ساعات .
يقشر الثوم و البصل و يقطع البصل .
يشطف الفول مرتين ثم يصفى من الماء و يضاف للبصل و الثوم .
تغسل الخضرة جيدا و تقطع و تضاف الى خليط الفول و البصل.
يطحن الخليط جزء جزءاما فى المفرمة { مفرمة اللحم } او بخلاط الهاند او بالفود
بروسيسور و يوضع المطحون فى طبق كبير حتى ننتهى من طحن الكمية كلها .
بعد طحن الخليط يتبل بالملح و الكمون و الكزبرة المطحونة و الصحيحة و الشطة
حسب الرغبة و يقلب جيدا .
نأخذ كمية من الخليط فى طبق و الباقى يوضع فى اكياس فى الفريزر .
توضع البيضة على عجينة الطعمية و تقلب جيدا مع البيكاربونات .
يسخن الزيت جيدا على نار متوسطة و بالملعقة او باليد تعمل كرات من عجينة
الطعمية و يرش عليها قليل من السمسم و تفلى فى الزيت ثم توضع على ورق مطبخ
حتى ننتهى من قلى الكمية كلها و ترص فى طبق التقديم و تقدم ساخنة مع حلقات
الطماطم المتبلة بالكمون و الليمون و الخل و الملح او مع سلطة الطحينة و بالهنا .
حلوة اوى اوى اوى
ردحذف